Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

25 Ekim 2021
Akıllı Telefon Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Akıllı telefonlar insanların ihtiyaçlarına yönelik teknolojinin gelişimiyle birlikte son sürat yenilenir ve gelişirken bu hıza ayak uydurmak gerektiği aşikardır. Çoğu işimizi telefonlarımızdan hallettiğimizi düşünürsek alacak olduğumuz yeni akıllı telefonların özelliklerini araştırmak önemli bir ayrıntı teşkil ediyor. Estetik görünümüne göre bakarak aldığınız yeni telefonunuz kısa bir süre sonra işinizi görmez hale geldiğinde bir yenisini almak zorunda kalabilirsiniz.  O sebeple alacağınız akıllı telefonlarınızda dikkat etmeniz gereken can noktalarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

Akıllı telefon alımında en önemli noktası işletim sistemi ve teknik özellikleridir. Görünümün yanı sıra hızı ve performansı her zaman daha önceliklidir. Günümüzde akıllı telefonlarda 3 farklı işletim sistemi bulunmaktadır; İOS Android ve Windows Mobile'dir. Kullanımı kolay olsun istiyorsanız seçiminizi Android'ten yana kullanabilirsiniz. Daha kararlı ve yaygın bir işletim sistemi tercih ediyorsanız İOS ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

Saklama kapasitesi ve RAM'den oluşan bellek kapasitesi akıllı telefonların kullanım kısmında en çok işinize yarayan kısmı olacaktır. Yeni aldığınız telefondan beklediğiniz performansı almak istiyorsanız 4 GB üzerindeki telefonları seçmenizi öneririz.  2 GB  altındaki telefonlar orta segment olarak değerlendirilirken beklentinizi karşılamayan işlemcileri sonrasında rahatsız hissetmenize neden olabilir. 

Akıllı telefonların bir diğer özelliği ekran genişliği ve çözünürlüğüdür. Dokunmatik ekran ve erkan çözünürlüğü yüksek olan telefonların kullanılışı oldukça konforludur. Düşük ekran çözünürlüğüne sahip telefonlarda video, film ve oyun oynamak sizlere keyif vermezken performans düşüklüğü sizi tatmin etmeyebilir. 

Net ve kaliteli fotoğraflar çekmek istiyorsanız en az megapiksel değeri 8 MP olan akıllı telefonları tercih etmelisiniz. Mobil ortamlarda işinizi rahatça görmenizi sağlayan bir diğer etmende pil ömrüdür. şarj süresi daha kısa pil ömrü daha uzun olan 3000 mAh ve üzerinde olan akıllı telefonları seçmelisiniz...

Whatsapp'dan Yazabilirsiniz.
HEMEN ARA HEMEN YAZ NAVİGASYON